Yeni Bakanlık Logoları
Yeni yönetim sisteminin gerekliliği olarak bakanlık logoları yenilenmiş; aşağıda belirtilen ön açıklama ile gerekçesi de açıklanmıştır.
Bu görsel sistem, Cumhurbaşkanlığı Arması ile uyum içinde tasarlanmıştır. Tüm Bakanlıklar’ın amblemi aynı Cumhurbaşkanlığı Arması gibi yuvarlak içindedir ve etraflarında tarihteki bağımsız 16 büyük Türk Devleti’ni simgeleyen, 16 yıldız vardır. Bu yıldızların uçları dairenin ortasına bakacak şekilde konumlanmıştır. Tam ortada Bakanlıklar’a göre değişecek ve her Bakanlık’ı simgeleyen şekiller, bu şekillerin etrafında da ilgili Bakanlık’ın ismi yer alır. Bakanlık ile ilgili şeklin yer alacağı daire içerisinde herhangi bir yerde Türk Bayrağı unsurları (ay ve yıldız) kullanmak tercih sebebidir
İşte yeni bakanlık logoları
- adalet bakanlığı logo tasarımı yeni logosu
- aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı logo tasarımı yeni logosu
- çevre ve şehircilik bakanlığı logo tasarımı yeni logosu
- dış işleri bakanlığı logo tasarımı yeni logosu
- enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı logo tasarımı yeni logosu
- gençlik ve spor bakanlığı logo tasarımı yeni logosu
- hazine ve maliye bakanlığı logo tasarımı yeni logosu
- iç işleri bakanlığı logo tasarımı yeni logosu
- kültür ve turizm bakanlığı logo tasarımı yeni logosu
- milli eğitim bakanlığı logo tasarımı yeni logosu
- milli savunma bakanlığı logo tasarımı yeni logosu
- sağlık bakanlığı logo tasarımı yeni logosu
- sanayi ve teknoloji bakanlığı logo tasarımı logosu
- tarım ve orman bakanlığı logo tasarımı yeni logosu
- ticaret bakanlığı logo tasarımı yeni logosu
- ulaştırma ve altyapı bakanlığı logo tasarımı yeni logosu
Bizce;
Bakanlıklar hatta kurumlar düzeyinde logo kullanımların standart hale getirilmesini şart buluyoruz. Bir bütünlüğü simgeler, güçlü iradeyi vurgular. Gereklidir. Kapalı logo tasarımı dediğimiz ve belli bir simetrik şekille çerçevelenmiş tasarımlar öteden beri kullanılan; belli maddelere / belli sınırlara / belli kurallara bağlı bir imajı sergiler. Gereklilik bakımından olarak doğru yapılmış.
Fakat; logo tasarımlarının geneline bakıldığında bir başıboşluk, yapısal bozukluk görmek mümkün. Ola ki Türk Bayrağının kullanımını bile standartlaştırılamamış. Çoğu zaten mevcut logoların dışına Cumhurbaşkanlığına atıfta bulunan çerçeve ve yıldızlar eklenmiş. Yürütülen bu kurumsal kimlik oluşturma çabasını takdir etmekle beraber; detaylı bir çalışma olduğunu düşünmüyor, gerek tasarımların uygulanması noktasında gerekse estetik anlamında kaygılar taşıdığımı belirtebilirim.
Maalesef bütünlük oluşturmak sadece kenara Türk Devleti yıldızlarını koymak, aynı fontu kullanmakla olamıyor.
Bakanlık logoları içinde hangisini beğendiniz sorusuna yanıtım, Kültür ve Turizm Bakanlığı logosunun önceden beri kullanılan logo tasarımı öğrencilikten bu tarafa hoşuma giden bir amblemdir. Halen değişmedi :)
2 Yorum
Düşüncelerinizi paylaşabilir, yorum bırakabilirsiniz.
Diğer Paylaşım ve Yazılarımızı İnceleyin
Maskot Tasarımı Nasıl Yapılır
Maskot tasarım ve karakter oluşturma çalışmaları, logo tasarımı sürecinden çok daha farklıdır. Oluşturulacak karakterin özelliklerinin, anatomik yapısının, ilişkilendirileceği marka / ürün detaylarını taşıması Devamı..
Logo Tasarımı ve Amblem
Logo tasarımı ve amblem noktasında Logoloji olarak savunduğumuz ana fikir : "Tasarım sade, uygulanabilir, estetik ve özgün olmalıdır." Amaç; akılda kalıcı, özgün ve Devamı..
Kurumsal Kimlik Tasarımı ve Kurum Kimliği
Kurumsal Kimlik Tasarımı markanın görsel bir bütünlüğü, vizyonu, hedefleri, yapısı ve markayı temsil eden tasarımların birbiriyle uyumudur. Logo ve kullanılan tasarım unsurlarının Devamı..
Nice Sağlıklı Bayramlara!
Bayramınız Kutlu Olsun! Ramazan ayı geçti bayrama kavuştuk. Pandemi süreci ile birlikte sevdiklerimizden uzak, yapabildiğimiz çoğu şeyden mahrum kaldık. Dijital çağın getirdiği nimetlerden Devamı..
Hayvan Logo Tasarımı Örnekleri
Çoğunlukla sevdiğimiz hayvan logo veya animal logolarla ilgili karakterleri logomuz olarak kullanmaktan hoşlanırız. Cesur aslan, kral aslan, asil at, gururlu kedi, sadık köpek, Devamı..
Efsanelerden Markaya.. Sentor Kırtasiye Markasi Hikayesi
Uzun zamandır tasarım hizmeti sunduğumuz İrem Kırtasiye yeni projesi için marka talebinde bulundu. Hem marka ismini bulmak, hem de markaya özel bir değer Devamı..
23 Nisan Kutlu Olsun!
100. yılında kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı içtenlikle kutluyoruz. Zor günler geçirdiğimiz şu günlerin geçeceğini umut ediyor, geleceğimiz olan çocuklarımıza Devamı..
Mutlu Yıllar!
Yeni yıla gireceğimiz sayılı saatlerde, tüm sıkıntılarınızı geçmişte bırakmanız ve yeni yıla mutlu, huzurlu, sağlıklı, huzurlu ve mutluluklarla dolu yeni bir yıl dileriz. Devamı..
Yoruma katılıyorum.
kurumlarda sadece kültür bakanlığında ayyıldız yok