Akhisar Lokantası Logo Tasarımı

İzmir’de birden çok şubesi ile faaliyet gösteren Akhisar Lokantası projesi üst düzeyde tasarladığımız bir lokanta logosu ile başladı. Çatal ve kaşık sembollerinin birleşimiyle tabak figürü oluşturduk. Biliyoruz ki çatal ve kaşık peçete dışında restoranlarda en çok kullanılan iki gereçtir.
Amacımız diğer restoranlardan ayrılabilecek, aynı zamanda ülke mutfağımızda özel bir yere sahip Akhisar Yemekleri konusunda usta olan Öktem Akhisar Lokantasının öznelliğini vurgulamaktı. Bu yüzden lokanta logosu öğesini tasarımdaki tipografi içerisinde kullandık. Amblem ile fontu logotype şeklinde birleşiktirdik.
Bu teknik sayesinde hem isim hem logo bir arada kullanılarak marka bilinirliğini artırdık. Renk tercihimiz Akhisar renkleri koyu yeşil ve koyu kırmızı oldu.
Kurumsal kimlik tasarımında olabildiğince sade, temizlik ve özeni gösteren sade uygulamalar tercih ettik.
Akhisar Lokantası Tasarım Süreçleri
2011 yılı Aralık ayında hazırladığımız ilk tasarımlardan sonra marka geliştirme çalışmalarını devam ettirerek web sitesi tasarımı ve uygulamasını hazırladık. Ayrıca lokantada kullanılan menü amaçlı broşür tasarımları, el ilanları, magnet, servis tabağı gibi bir çok tasarım elemanlarının hazırlanmasında ortak çalıştık.
Marka tescili aşamasında Türk Patent Enstitüsünün olası red ihtimallerine önlem olarak markanın önüne Öktem ekleyerek lokanta logo tasarımının tescilini Öktem Akhisar Lokantası şeklinde tescil gerçekleştirdik.
Belli dönemlerde reklam ve tanıtım faaliyetleri için tasarımlar oluşturduğumuz değerli iş ortağımıza başarılar diliyoruz.